fbpx

Scrivener som verktyg för författare

Scrivener är ett av skälen att jag lyckats skriva böcker överhuvudtaget. Ok, jag kanske tar i aningens för mycket om jag skulle säga att jag inte skulle kunna skriva böcker utan det men det är faktiskt inte så långt ifrån sanningen. Jag började i Word och fastnade 20 sidor in i boken för att jag saknade en överblick. Efter det provade jag olika anteckningsverktyg såsom OneNote och Notepad++ för att så småningom hitta ett verktyg som heter StoryMill. Där fanns det något jag bara sett inom programmeringsvärlden tidigare, ett sätt att samla all text i ett större projekt. Jag lyckades skriva min första bok i StoryMill och skulle nog fortsatt använda det än idag om det inte var för kompileringsfunktionen som jag inte riktigt fick att fungera som jag ville. Jag blev tipsad om Scrivener, ett program som är väldigt likt StoryMill till sin struktur, men som jag upplevde hade vissa funktioner som passade mig bättre. Bland annat, sättet man kompilerar ihop sin text och exporterar den i olika format.

För någon som är så ostrukturerad som jag har Scrivener all hjälp jag kan behöva för att lyckas hålla ihop alla delar i texten på ett överblickbart sätt samtidigt som jag kan spara all research som jag gör och alla bilder som beskriver karaktärer och locations i boken.

Nästan allt annat i den här delen av min hemsida kan du ladda ner gratis men det är tyvärr inte fallet med Scrivener. Jag kunde bara inte sätta upp en sida om verktyg för författare utan att ha med mitt favoritverktyg. Jag klistrar in en länk till litterature and latte’s hemsida så att du kan läsa mer om verktyget och lära känna det lite bättre där. (OBS, det här är inte betald reklam. Bara min ärliga tanke om ett fantastiskt verktyg) Så dagens tips är att klicka vidare, ladda ner en 30 dagars free trial och sedan bara tuta och köra.

Och när ni kör på skrivandet, så kör ni väl hårt!!

https://www.literatureandlatte.com/scrivener/overview

 

 

  • Saved in: <a href="http://www.frangsmyr.se/book-categories/verktyg/" rel="tag">Verktyg</a>
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com