fbpx

Sexstegs plot

Sex stegs plot till din historia är ännu ett bra verktyg för att strukturera upp din bok. Det används friskt både till film och böcker och vad man än tycker om att dela upp sin historia i tre akter eller sex delar eller att följa mallar överhuvudtaget så kan det fungera som en bra checklista för att se att du har med viktiga element i berättelsen.

Den tar upp både de inre och de yttre utmaningarna dina huvudpersoner brottas med i boken.

Istället för att gå in i detaljer hur den används länkar jag till en av mina favoritsidor i ämnet medan du kan ladda ner en mall härifrån om du skulle vilja testa metoden.

https://www.storymastery.com/story/screenplay-structure-five-key-turning-points-successful-scripts/

Är det något som saknas i den här lilla verktygslådan för författare så skicka gärna in tips.

  • Saved in: <a href="http://www.frangsmyr.se/book-categories/verktyg/" rel="tag">Verktyg</a>
  • Tagged: <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/storyplot/" rel="tag">Storyplot</a>, <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/plot/" rel="tag">plot</a>, <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/plotta/" rel="tag">plotta</a>, <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/inre-resa/" rel="tag">inre resa</a>, <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/yttre-resa/" rel="tag">yttre resa</a>, <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/skrivtips/" rel="tag">skrivtips</a>, <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/forfattarverktyg/" rel="tag">författarverktyg</a>
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com