fbpx

Yoga upproren

Två yogaledare drabbar samman i en klassisk kamp mellan det goda och det eh… goda.

Den var jätterolig, ända tills dom kallade mej tjock
Buddha

När Stella tar med Vincent för att yoga på Sjöbottens Yogainstitut utmanas hennes position som mästarens naturliga efterträdare. Hans intensiva jakt på ett bättre liv krockar med hennes vilja att fortsätta driva studion och när Stella råkar döda den gamla mästaren med ett alltför starkt te blir Vincent rasande. Han startar den konkurrerande yogastudion AyurVincents tvärs över gatan och en kamp startar som eskalerar ända tills hela staden… eller länet… eller, ja rent av hela landet har skakats om.

Jätterolig bok och fantastiskt träffsäker. Perfekt på semestern.
Boktipset

Känsliga läsare varnas för att historien kan innehålla spår av spioneri, biologisk krigföring och upprepade uppmaningar att släppa dagen istället för att fånga den.

Där fick du!
Citat från PunkYoga-tepåse

 

En klassisk kamp mellan det goda och det eh… goda.
Sjöbottensbladets boktips

 

Boktips och disclaimer i ett:
Yogaupproren är ett utmärkt boktips även för dig som inte har provat yoga alls. Man brukar dela upp folk i två kategorier. En som yogar och en som snart kommer börja yoga. Chansen är att du förflyttas snabbare till den första gruppen om du läser boken, så mitt tips till dej är att rulla ut mattan, sträck ut musklerna i en solhälsning, slå upp första sidan i boken och följ med på ett annorlunda äventyr i yogans värld.

Låt dej inte skrämmas av omslaget, boken handlar trots allt om vettiga resonabla människor som tränas i att leva mindfullt. Jag menar, hur stor kan en konflikt mellan två yogis egentligen bli?

För inspiration och utveckling inom yoga kolla in följande länk:
https://yogaworld.se/

Historien bakom boken:
På semestern för något år sedan började jag skriva en bok med arbetstiteln En mysig liten historia om hämnd. Jag hade börjat göra en plot där en konflikt som börjar som ett gräl mellan två personer eskalerar och eskalerar tills det inbegriper hela landet men det saknades något i berättelsen. Själva syftet med varför de bråkade. Jag behövde råd, jag behövde tips.
Då klev min fru in genom dörren och suckade om hur mycket strul det var att ha en yogastudio och hyra ut den till fem olika yogainstruktörer. Hur svårt det är att få folk till klasser när det är så många lärare och relativt litet uppsamlingsområde och hur kan det vara så mycket tjafs? Är inte det här människor som dagligen tränar i öppenhet, mindfullness och att tillåta.
Där och då slet jag blicken från datorn och riktade den ut mot skogen istället.
Människor som dagligen tränar i att hålla ett öppet sinne, som ska vara förlåtande och icke dömande. Där hade vi ingrediensen som saknades.
Tänk om jag skulle låta konflikten utspela sig bland världens fredligaste folk?
Jag slet papperet ur skrivmaskinen, (bildlig, inte bokstavligt) knölade ihop papperet och satte i ett nytt i maskinen. Det var bara att börja om.
De första orden jag skrev var:
Yogaupproren – en klassisk kamp mellan det goda och det eh… goda.
Två somrar senare, mycket smidigare efter att ha börjat både yoga och meditera själv sitter boken i bokhyllorna i butikerna.

 

  • Saved in: <a href="http://www.frangsmyr.se/book-categories/frangsmyr/" rel="tag">Frangsmyr</a>
  • Tagged: <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/yoga/" rel="tag">yoga</a>, <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/komedi/" rel="tag">komedi</a>, <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/feelgood/" rel="tag">feelgood</a>, <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/semesterlasning/" rel="tag">semesterläsning</a>, <a href="http://www.frangsmyr.se/book-tags/boktips/" rel="tag">boktips</a>
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com